Pages

agoda.com INT Lazada MY

Jom join MAKNA : Majlis Kanser Nasional.

Salam pembaca semua yang budiman, antara aktiviti yang penulis selalu ikut adalah MAKNA. Walaupun tak aktif, tapi penulis turut menyumbang membantu pengidap kanser di Malaysia. Lagipun duit yang didermakan setiap bulan tadi boleh dapat rebet cukai pendapatan. Penulis terdetik join MAKNA adalah disebabkan penulis juga terlibat dalam penugasan membancuh ubat sitotoksik (kanser). Daripada pemerhatian penulis, memang ramai rakyat Malaysia yang tidak mampu menampung kos rawatan, pembedahan ataupun ubat-ubatan kanser. Di hospital tempat penulis kerja, penulis pernah membeli ubat kanser yang harganya RM 15 ribu sekotak yang hanya boleh bertahan selama 1 bulan sahaja. Bayangkan mcm mana pengidap kanser ini yang susah nak dapatkan rawatan yang terbaik. Oleh itu, penulis mengajak saudara pembaca sekalian hulurkan sumbangan tenaga jika tidak wang ringgit kepada MAKNA. Sesungguhnya tangan yang di atas itu lebih baik dari yang di bawah. Antara event yang MAKNA akan laksanakan adalah seperti berikut:


WHAT'S COMING UP IN AUGUST 2011

 
3rd - 4th August 2011
Wednesday - Thursday
Cancer Awareness & Fundraising & Homevisit
Venue
Time
Volunteer
:
:
:
USM, Penang
9.00am - 3.00pm
Dr. Ishak

 
5th August 2011
Friday
Cancer Awareness & Volunteer meeting
Venue
Time
Volunteer
:
:
:
Bukit Bertajam, Penang
9.00am - 1.00pm
Sister Vimala

 
6th August 2011
Saturday
Cancer Awareness Exhibition & Fundraising & Homevisit
Venue
Time
Volunteer
:
:
:
Kpg. Seberang, Penang
10.30pm - 2.00pm
Mdm. Saudah

 
6th August 2011
Saturday
The breaking of fast ceremony with Amir & Family (Late Mother is a Ca Survivor) (Organized by MAKNA-UTP Volunteers and Perak Volunteer Leader Mdm. Azlina Abdullah)
Venue
Time
Volunteer
:
:
:
Taiping, Perak
Break Fasting Time
UTP Volunteers & Mdm. Azlina

 
For participation, please call Mama Gie (Senior Volunteer Coordinator) at 019-289 4717 or email her at fadzilahwan@makna.org.my and Ms. Monica (Volunteer Executive) at 014-8872026 / 03-21611645 or email her at monicadius@makna.org.my


Untuk maklumat lanjut boleh layari website MAKNA

p/s : Semoga kebaikan yang kita lakukan dibalas dengan kebaikan. InsyaAllah.


                         

2 comments: