Pages

agoda.com INT Lazada MY

Exercise penting untuk kesihatan tubuh badan.


Berapa ramai diantara kita yang spend masa 20 minit 3 kali sehari minggu untuk bersenam??? Mesti tak ramai kan kan kan? Korang mesti lebih suka duduk mengadap PC dan buat senaman jari jemari dan mata sampai lesu lebam biji mata. Hahaha. Sah la korang blogger tegar. Macam ni, dalam kita jadi blogger ni yang dah tentunya abiskan masa depan PC, eloklah kiranya kita ambil masa untuk sihat tubuh badan kita dengan bersenam. Bila badan berpeluh, otak cergas, tak byk sakit kepala dan rasa fresh sepanjang hari.

Hmm.. Korang mesti akan cakap tak ada masa, tak de kawan nak berjogging selain blogwalking. Mesti korang cakap, saya minat nak main badminton tapi malu nak main sebab rasanya mcm standard budak darjah 2 main. hehe. Walau apapun, senaman is very important untuk diri kita. Ceburilah apa jua sukan yang dapat menyihatkan tubuh badan.

Zaman sekarang yang penuh dengan teknologi ni yang menyebabkan kita jadi Coach potato depan TV, depan PC dan depan Ipad or gajet2 smartphone ini. Tak dinafikan yang kita memerlukan teknologi untuk hidup, tetapi jangan kita memendekkan nyawa kita dengan tidak menitik beratkan senaman yang sihat. Fikir2kanla.

Ni yang terasa nak kayuh beskal ni. Ayuh!

Harga = RM 25++

4 comments:

  1. saya kalau tinggl di kampung dah keluar kayuh2 dah .. ni duk kl , depan rumah pun ada yg di ragut tk ke takut jadinyaa

    ReplyDelete
  2. Itula pasal, harap2nya transformasi yang kerajaan nak buat supaya malaysia lebih selamat tu betul2 la terjadi ek. hehe

    ReplyDelete
  3. kalau kayuh dalam rumah boleh je kan..hehe

    ReplyDelete