Pages

agoda.com INT Lazada MY

The Cube?? What is it all about??

Pertama sekali US nak tanya pada anda semua yang pernah tak korang jumpa mamat berkepala cube (kotak 4 segi tepat) berjalan2 kat shopping mall atau mana2 kawasan tumpuan ramai? N apsal diorang berkepala cube.. dah takde hal lain ke nak dilakukan?? Ke Jobstreet dah takde kerja yang sesuai dan relevan lagi untuk mereka2 ini. Jika anda perasan gambar dibawah ini, mesti anda akan tertanya-tanya Ape Hal la The Cube ni?? Tak paham kan.
The Cube??? Apekah??

Ceritanya gini, The Cube ni bagi penulis actually is an entertainment portal yang merangkumi pelbagai perkhidmatan muat turun untuk keseronokan jiwa muda mudi remaja zaman sekarang. Pelbagai produk yang ditawarkan antaranya seperti music, sukan, wallpaper , games dan pelbagai intipati lain yang sesuai untuk korang semua selaku pengguna mobile phone. Pendek kata ia lebih kurang iTunes versi Malaysia dan perkhidmatan ini disediakan oleh Celcom Axiata Berhad. So, kepada pengguna smartphone atau phone yang boleh running aplikasi dari The Cube ini sangat2lah digalakkan untuk mendaftar menjadi ahli di laman web rasmi The Cube SINI . Setelah mendaftar korang semua bolehla memuat turun isi kandungan yang korang rasa Cool dan Gempak untuk korang tayangkan kepada rakan2 anda semua. Perlu diingatkan bahawa perkhidmatan ini adalah berbayar tetapi adalah sangat berbaloi2. Buktinya, memuat turun satu tune lagu bermula dengan serendah RM 0.99 sahaja. Murah kan??

Sedikit info berkenaan The Cube daripada laman You Tube. Check it Out!
 




Dah puas tgk manusia berkepala cube membuat gempak di tempat tumpuan umum kan? Sebenarnya itu adalah salah satu promo yang dilakukan untuk doktrinasi menarik perhatian korang semua. Biasalah teknik ini yang cool, sempoi dan berkesan banyak dibuat oleh syarikat-syarikat yang besar seperti Celcom Axiata Berhad. Ini adalah salah satu Blue Ocean Strategy (Management tool in Business) yang penulis rasa diorang apply. Kaedah promo macam ni tampil unik dan tidak konservatif. Walaubagaimanapun, The Cube ini telah diperkenalkan secara rasmi pada majlis yang telah diadakan di Red Carpet Avenue pada 15 Sept 2011 yang lalu.

Ramai artis yang memeriahkan majlis tersebut antaranya adalah Aizat, Joe Flizzow, Bunkface, Noh dari Hujan, Ila Damiaa dan Reshmonu. 

Okla, kepada fanatik aplikasi gempak seperti ini boleh layari laman web rasmi the cube ini seperti berikut:
  1. www.thecube.my
  2. Kalau yang boleh direct search guna mobile phone klik sini ... http://m.thecube.my  
Oh Ya, jika anda di luar sana ingin mewar-warkan perkara ini di blog anda atau di laman sosial anda, korang dikehendaki berbuat begitu sebabnya ini juga peluang untuk anda memenangi Blackberry Torch 9860 daripada pihak penganjur iaitu The Cube sendiri. Tapi terlebih dahulu jadilah ahli Nuffnang terlebih dahulu ya.. hehe 


Hadiah yang menanti pemenang


p/s: Jom join ramai2x... :)

2 comments:

  1. Xdela.. join contest je.. xde orang nak sponsored lagi. hehe

    ReplyDelete