Pages

agoda.com INT Lazada MY

Kenangan Masterchef bersama Astro dan Nuffnang

Welcome to Astro Blogger Masterchef Competition
1 Okt 2011 memang memenatkan, mana taknya, mencari The Cooking House tempat berlangsungnya Astro Blogger MasterChef memang memakan masa. Tempat yang agak sukar dicari jika tiada GPS. Nasib smartphone isteri dapat membantu. Walaupun tidak menjadi 5 finalist utama, pengalaman yang di timba amat lumayan. Lebih2 lagi dapat tahu cara buat poach egg ala2 chef di hotel. Rupa2nya mudah jugak. Tapi kene practice selalu, bak org selalu kata, practice makes perfect. Hmm.. jom kita tgk gambar di sekitar pertandingan.

Goreng Ayam

Xtau apa nak buat lagi


Special gift for every Contestant




 Sebenarnya, bila US tgk kebanyakan daripada blogger yang  involved adalah mereka yang sering join aktiviti sebegini. Mostly surirumah yang join contest ni dan mereka jugak yang banyak terpilih ke final 5. Tahniah buat mereka. Oh Ya, nanti penulis bagi resepi nak buat poach egg tu ek.. dapat belajar dari Chef Ryan. Tak salah rasanya untuk dikongsikan bersama. :) Selamat mencuba!


 

7 comments:

  1. ni meja nombor 3 yang akak tersalah amik tu kan??

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum...
    yerla, x menang pun xper... enjoy jer... :)

    ReplyDelete
  3. kak sawa: salahla no la kak, no 4. hehe

    InaAchik: Setuju!

    ReplyDelete
  4. Terbaik kau masak bro sedap tapi rezeki tak menyebelahi sama lah kita heheheh.. cuba lagi tahun depan Insyallah..

    ReplyDelete
  5. mah@mahu : yeker bro? aku sendiri tak rasa bro

    ReplyDelete
  6. tahniahlah sape yang tercalon nanti.boleh masuk tv.hehehehe

    ReplyDelete
  7. hehe..Lizz: xde masuk tv pun. ni program pemanas badan je

    ReplyDelete