Pages

agoda.com INT Lazada MY

Siapa Adiwira Anda?

Kalau dilihat sejak akhir-akhir ini, banyak filem-filem di hasilkan dengan bermotifkan sang adira ataupun superhero. Takkan korang tak pernah lihat Thor, Batman, Hulk or combination antara diorang dalam The Avengers. Kali ini, giliran Spiderman pulak yang akan mengambil alih layar perak tuan-tuan dan puan-puan.

Kredit tu sangasura.com. Minat gila aku watak ni dulu-dulu
Jika nak diikutkanla, rasa macam best je kalau kita ni superhero kan? Dapat menyelamatkan manusia dari kejahatan dan menjadi pujaan awek-awek dan makcik-makcik serta budak-budak yang belum baligh lagi. Haha.. Kalau superhero tu adalah mutasi daripada haiwan seperti labah-labah untuk spiderman, korang nak jadi superhero yang mempunyai kuasa haiwan yang mana?

Kalau korang tanya aku, aku nak jadi superhero yang mempunyai kuasa ikan jerung. Bukannya aku terpengaruh dengan komik Pendekar Laut ataupun Wira Tunggal. Cuma aku tertarik dengan kuasa dan kekuatan yang dimiliki oleh ikan jerung ini. Mereka sudahlah kuat dan ganas yang membuatkan mereka digeruni ikan-ikan yang ada di dasar laut.

Sememangnya mereka ini adalah raja dilaut. Banyak cerita yang menunjukkan betapa hebat dan gagahnya ikan jerung ini. Antara yang popular adalah filem JAWS. Memang best. Bayangkan korang ada kuasa ikan jerung ini, belasah penjahat tanpa belas kasihan. Memang kompem aman Malaysia ini. Haha..
Bayangkan perenang tu penjahat, memang aku tak kasi can punya. Mampus sama lu!
Nuffnang ada anjurkan peraduan INI sebenarnya. Jika korang dapat jawab dan buat blog berkenaan dengan If you were given a chance, what animal/living being superpowers would you want to get?” , Korang berpeluang memenangi tiket wayang dan barangan ekslusif Spiderman daripada pihak Sony Pictures Malaysia. Tak rugi join contest mereka ini. Cepat sebelum terlambat!
Adiwira Labah-labah.

No comments:

Post a Comment