Bank Mana Yang Boleh Bagi Loan Senang?

Bank Mana Yang Boleh Bagi Loan Senang?:
Jangan tertipu dengan tajuk di atas, itu hanyalah untuk menarik mereka yang ingin tahu dimana dan bank mana yang menawarkan loan peribadi yang senang untuk diproses dan diluluskan. Dalam proses untuk memohon loan untuk pembiayaan harta seperti rumah mahupun peribadi, anda seharusnya tahu akan kelayakan semasa anda sebelum pihak bank dengan buta-buta je menolak permohonan anda.
Credit : SINI
Aku pun mengalami masalah yang sama, sekarang ni sedang berusaha untuk memohon loan peribadi untuk finance rumah flat putra damai di Presint 11, Putrajaya yang bakal aku duduki bersama keluarga tercinta. Disebabkan peluang untuk membeli di Putrajaya amat terhad, aku menjangkakan yang tawaran daripada owner flat tersebut adalah sesuatu yang tidak mampu aku tolak. Masalahnya dimana dan bank mana menawarkan pinjaman peribadi kepada anggota tentera?. Sebagai seorang anggota tentera memang benar agak sukar untuk membuat pinjaman peribadi dengan bank-bank yang ada di Malaysia. Mengapa? Jangan tanya aku atau UGAT, tanyalah mereka-mereka yang telah mempergunakan peluang menipu bank-bank, koperasi tentera dan along-along ketika kenaikan gaji yang ketara untuk kakitangan kerajaan sekitar tahun 2007.

Oleh sebab malaun-malaun ni yang mengeksploitasikan peluang yang ada untuk membuat pinjaman, maka bank-bank di Malaysia telah diarahkan untuk memperketatkan urusan pinjaman peribadi untuk anggota tentera. Aku amat sedih sekali sebab tak semua anggota tentera yang suka mengambil kesempatan dan joli kesemua duit yang diperoleh ke jalan yang tiada faedah. Ada je anggota tentera di luar sana yang ingin memohon dan membuat pelaburan semula yang mana ada janaan pendapatan sampingan daripada loan tersebut.

Tempias ini memang terkena kat aku ketika ini yang agak sukar untuk dapatkan pinjaman peribadi untuk langsaikan baki RM 143k kepada tuan rumah. Menapak la aku ke Bank Rakyat, MBSB untuk tanyakan kelayakkan aku untuk buat pinjaman peribadi dengan mereka, jawapan mereka dengan sinis ; 'Maaf En, anggota tentera tidak dibenarkan untuk membuat pinjaman peribadi'. Dalam hati aku, buang masa aku je menapak ke pejabat diorang dan akhirnya gagal dapatkan pinjaman walaupun dah dekat berjam menunggu giliran.

Tu waktu time cuti raya tempoh hari, sekarang ni sudah bekerja semula, takkan nak ponteng untuk setelkan isu pemilikan harta ni. Terpaksalah aku melakukan perkara dibawah sebelum fokus tepat kepada bank yang boleh memberikan aku pinjaman:

  • Browse setiap website bank yang ada di Malaysia yang menawarkan pinjaman peribadi.
  • Rajin-rajinkan diri untuk call mereka dan bertanyakan kelayakan anda sebelum pergi berjumpa dengan wakil mereka. Aku biasanya buat ni malam-malam. Ada bank yang beroperasi 24 jam untuk melayan pertanyaan anda.
  • Setelah kenalpasti target bank anda, sediakan dokumen yang diperlukan dan terus buat appointment keesokkan harinya.
Seperti aku, hanya Bank Islam yang pada aku menawarkan produk pembiayaan peribadi yang menarik, kompetetif dan tak banyak songeh macam bank konvensional yang lain. Interest pinjaman yang rendah berbanding yang lain dan jumlah masa  pembayaran balik yang lama iaitu selama 15 tahun.

Interest Maybank pada aku amat tidak reasonable daripada 9 - 11% setahun dengan tempoh maksimum bayar balik hanya selama 6 tahun. Mana mampu aku nak bayar balik pinjaman tu dalam tempoh yang singkat. Rabak slip gaji aku nanti. MBSB dan Bank Rakyat pula hanya dibuka kepada rakyat Malaysia yang bekerja selain tentera. So, aku bernasib baik kerana kedua-dua koperasi tentera dan Bank Islam boleh membiayai keperluan pinjaman aku tu. Cumanya aku ingin tahu kenapa Bank Islam hanya berikan kebenaran ini hanya kepada pegawai tentera. Mungkin mereka tidak mahu mengambil risiko dengan anggota Lain-lain Pangkat (LLP) kerana tak percaya mereka mampu membayarnya semula. Itu pada aku tanggapan yang lemah, bukan semuanya begitu, seeloknya, setiap permohonan hendaklah diteliti dan dianalisa secara terperinci sebelum memberi kata putus YA dan TIDAK.

Kasihanilah mereka yang memerlukan pinjaman untuk memenuhi keperluan diri. Pada yang pernah ambil kesempatan tu, pada aku adalah mereka yang suka mementingkan diri sendiri. Disebabkan mereka, ramai lagi yang sengsara nak buat pinjaman. Diharapkan ada perubahan di masa akan datang.

p/s : Esok nak ke UGAT tukar gaji dari Maybank ke Bank Islam. Maybank tak memahami langsung. Jika ada yang ingin memohon sila layari laman INI

Pada yang belajar cara tambah pendapatan melalui affiliate boleh kaji kitab INI.
Pada yang belajar cara kontraktor dapat projek dari kerajaan boleh belajar dari ilmu INI
Pada yang nak buat e-book sendiri dan kaya selepas menjualnya boleh menuntut dari kajian INI.



Bank Mana Yang Boleh Bagi Loan Senang? MH MY Rating: 5

80 Maklumbalas

Anonymous February 10, 2013 at 6:40 PM

adakah pinjaman bank islam ini masih dibuka lagi untuk anggota llp yang memerlukan seperti aku nih tolong inform balik kepada admin 0196518479 atau ayusfly@yahoo.com

Halif Mohamad February 10, 2013 at 6:58 PM

Boleh tel pihak bank dulu sebelum dtg.

Anonymous February 11, 2013 at 10:20 PM

maff encik hanif saya dah terdesak nak buat pinjaman nih boleh inform bank islam mana encik boleh buat sebab ramai antara sahabat memerlukan pinjaman memandang ttp dah singkat tapi hutang koperasi tentera masih banyak..nak buat kat koperasi dah tak boleh dah..memandangkan nak kawin perlukan wang ..nak tunggu permohonan sambung lambat lagi..harap encik hanif leh gtau kat mana bank islam yang leh terima tentera untuk buat pinjaman..boleh bagi no fon bank tak ayusfly@yahoo.com. masalah yang timbul sekarang ni dengan menyekat anggota dari membuat pinjaman dari bank atau koperasi luar oleh ugat, tidak mendatangkan kebaikan malah boleh menyebabkan anggota membuat keputusan untuk meminjam dengan along lebih serius lagi dikalangan anggota...saya sedih sebagai anggota malu dah call bank jawapan yang sama...

Halif Mohamad February 11, 2013 at 10:41 PM

En bole try tanya bank islam di menara tabung haji. tp info dr bank tu hanya utk pegawai. tp boleh cuba. xpun RHB bank. ia bergantung pd banker. Kalo dah nak dkt pencen or ttp bole try tanya bank muamalat. dia ada pakej utk anggota tentera. ape2 pun kena pandai simpan duit

Anonymous February 11, 2013 at 10:47 PM

ok saya akan cuba encik apa2 pun terima kasih banyak kerana membantu,memberi jalan penyelesaian..semoga pertolongan encik mampu membantu anggota...terima kasih

Halif Mohamad February 11, 2013 at 10:54 PM

Xpe saya faham. inilah masalah yg sy xsetuju dgn UGAT. kesian pd anggota yg benar2 jujur dan inginkan pinjaman

azie najla February 17, 2013 at 6:10 PM

salam encik..saya n tunang nk buat pinjaman peribadi untuk berkahwin..tunang bekerja sendiri(mempunyai syarikat sendiri),kami merancang untuk berkahwin dalam bulan 6 nanti..kewangan masih xckup lagi..boleh encik bagi saya mklumat atau khidmat nasihat bank mane yg boleh mlluskan pinjaman kami ini..

Halif Mohamad February 17, 2013 at 7:58 PM

Cik azie boleh try tanya bank rakyat as cik dan tunang bukan tentera. bukan tentera senang sket nak buat pinjaman. bank-bank biasa lain pun ok. seperti contoh bank islam dan MBSB. cik azie boleh call mereka. tapi pesan saya, jangan pinjam byk sehingga xmampu byr. pinjam utk keperluan sahaja. interest pinjaman peribadi agak tinggi.

Anonymous March 23, 2013 at 5:51 PM

Salam ad tak pinjman untk tentera. Nak pinjam koperasi pun banyak syarat2 dah xmcm dlu

Halif Mohamad March 23, 2013 at 7:20 PM

Ada tu memang ada cuma nak kena rajin bertanya.

RAJA CINCIN March 25, 2013 at 12:54 PM

no telifon org yang uruskan tu ada tak??

RAJA CINCIN March 25, 2013 at 12:55 PM

no fon org yg uruskan tu ada tak??

RAJA CINCIN March 25, 2013 at 12:57 PM

no telifon org yang uruskan tu ada tak??

Halif Mohamad March 25, 2013 at 2:07 PM

03-21611333/1340

RAJA CINCIN March 29, 2013 at 8:25 AM

assakkum en.halif ada x org dalam yang boleh adjust kasi lepas bank islam sbb sy ni anggota bawahan tentera??

RAJA CINCIN March 29, 2013 at 8:26 AM

assakkum en.halif ada x org dalam yang boleh adjust kasi lepas bank islam sbb sy ni anggota bawahan tentera??

RAJA CINCIN March 29, 2013 at 8:26 AM

assakkum en.halif ada x org dalam yang boleh adjust kasi lepas bank islam sbb sy ni anggota bawahan tentera??

RAJA CINCIN March 29, 2013 at 8:26 AM

assakkum en.halif ada x org dalam yang boleh adjust kasi lepas bank islam sbb sy ni anggota bawahan tentera??

Halif Mohamad March 29, 2013 at 8:28 AM

Saya takde pengalaman pasal ni bro. memang saya pinjam loan pun bersusah payah juga. Takde org dalam. Yg penting gaji nak kena ubah ke Bank Islam dulu sebelum dia approve. Tapi better tanya Bank Islam bro layak ke tak layak dulu. Lepas tu baru uruskan pertukaran gaji dari bank semasa ke bank islam di UGAT

Anonymous April 14, 2013 at 10:12 AM

assalamualaikum en.halif.. Sy nk tanya..bank islam boleh ke buat pinjaman peribadi utk pekerja swasta..??

Halif Mohamad April 14, 2013 at 11:21 AM

Boleh. tiada masalah. tp nak kena sediakan dokumen yg mereka perlukan saja.

Anonymous May 11, 2013 at 4:25 PM

Blh tak pembayaran dibuat tanpa potongan gaji?

Halif Mohamad May 12, 2013 at 12:53 AM

Agak sukar.

Anonymous May 14, 2013 at 8:25 AM

lu tipu la

Anonymous May 14, 2013 at 8:26 AM

hanif ko tipu semua ye.

Masha Alkautsar May 15, 2013 at 1:15 PM

muamalat ok jer thn lepas aku buat xder masalah..dkt2 nk abis disember 12 nk jmp thn bru dh..aprrove siap dpt 5k ngan backlated cmpur sekali semuanya 12k.hasilnya gaji 1k lebih setelah start potongan muamalat.tp thn ni dieorg dh pendekkan tempoh dr 15thn ke 10thn dan byk kerenah birokrasi..sbb member aku dh try buat dlm thn 2013 ni.

Halif Mohamad May 15, 2013 at 1:18 PM

Thanks for the info shared

Anonymous May 17, 2013 at 11:43 PM

sye pon nk share, kesian bg pekerja smbilan gaji harian...yg ssh nk buat loan..

Halif Mohamad May 18, 2013 at 9:04 AM

Mmg susah. tp masih ada cara cumanya kena ada disiplin tggi.

Anonymous June 1, 2013 at 1:35 AM

Baik keje swasta dr tentera.x guna nm kerajaan tp nk buat loan ssh.

Anonymous June 1, 2013 at 1:57 AM

Slm,enck halif saya nk tnye dkt RHB BANK bolh tk wt personal loan.

Halif Mohamad June 1, 2013 at 6:56 AM

Tepuk dada tanya selera

Halif Mohamad June 1, 2013 at 6:57 AM

Boleh. takde masalah

Anonymous June 4, 2013 at 1:14 AM

Apa syarat2 untk wt loan,bgi seseorg untk lulus

Anonymous June 4, 2013 at 11:09 PM

website ni boleh membantu, rahsialoanmudahlulus.com

Halif Mohamad June 5, 2013 at 8:16 AM

Thanks

Anonymous June 15, 2013 at 12:42 PM


Adakah anda memerlukan pinjaman? Adakah anda memerlukan modal untuk memulakan perniagaan? Adakah anda memerlukan apa-apa jenis pinjaman? mencari-cari lagi kerana kami menawarkan pinjaman kepada kedua-dua individu dan syarikat pada kadar faedah yang rendah dan berpatutan. Hubungi kami hari ini pada jp.finance@aol.com untuk mendapatkan pinjaman anda hari ini.

Anonymous June 27, 2013 at 11:46 AM

Sy pkerja tmpoint bawah telekom.gji cuma rm1k+++ lyk x buat pinjmn....bnk ap ssuai

Anonymous June 27, 2013 at 11:48 AM

Sy gji xsmpai rm1500 blh wt pnjmn x...

boy July 3, 2013 at 10:43 PM

Klaw umor 20 blh ke wt pnjaman

Halif Mohamad July 3, 2013 at 10:59 PM

Bole

Anonymous July 5, 2013 at 2:33 AM

Salam...bro loan utk pekerja swasta ade x?basic rm1300 lbih..

Anonymous July 11, 2013 at 1:09 AM

Saya kerja swata,pasaraya giant..gaji cuma rm1300,saya nak buat pinjaman pribadi dlam 15k..ada loan d cimbbank jga,nk buat loan 15k tuk kahwin..bank apa yang layak tuk saya buat loan ya..BALAS

Anonymous July 11, 2013 at 1:11 AM

Saya krja pasaraya giant,gaji rm1300,nk buat loan dlam 15k untuk kahwin..layak kah saya tuk apply loan..BALAS

Halif Mohamad July 11, 2013 at 8:28 AM

InsyaAllah boleh, cuba try tanya Bank Rakyat. Rasanya boleh janji tiada tanggungan lain

Anonymous August 25, 2013 at 11:53 AM

salam.. sy nk buat pnjmn tp sy bru kje 4bln, dah sah jwtn.. gji 1600, brsih 1400 je.. ada loan krte 407 sbln.. nk wt dlm 30-35k.. nk sgt pkai duit,,,, arenip_raezali@yahoo.com..
016-9060631

Anonymous August 25, 2013 at 11:55 AM

salam.. sy nk buat pnjmn tp sy bru kje 4bln, dah sah jwtn.. gji 1600, brsih 1400 je.. nk wt dlm 30-35k.. nk sgt pkai duit,,,, arenip_raezali@yahoo.com..
016-9060631

MH MY August 26, 2013 at 11:16 AM

Assalammualaikum en anip,

Cuba en anip layari website www.imoney.my untuk pilih dan lihat kelayakkan en anip. Semoga membantu

Anonymous September 5, 2013 at 1:16 AM

Assalamualaikum
sy agent pinjaman peribadi
akn ada produk pnjaman bru utk angkatan tentera
Rate 5.5
potongan melalui ugat
Bulan 10 ni bru bole start proces
Tanpa penjamin
tidak perlu byr upfront pd sy utk bt pinjaman
harap dpt membantu
jika minat emailkn payslip sebulan saja dlu
email sy nnorkhairi@gmail.com

standardloancompany September 8, 2013 at 5:47 AM

Apakah Anda membutuhkan pinjaman?
Apakah Anda memiliki kredit yang buruk?
Anda membutuhkan uang untuk membayar tagihan?
Anda perlu memulai bisnis baru?
Apakah Anda memiliki proyek yang belum selesai di tangan karena dana miskin?
hubungi kami melalui mail
standar pinjaman 1990@outlook.com

Anonymous September 11, 2013 at 12:18 PM

sy anggota tentera..di sg buloh,tlg hbgi sy,sy memerlukan pnjaman skrg..0122149244

elijahloanfirm@hotmail.com September 17, 2013 at 9:17 AM

perhatian,

Memohon untuk pinjaman cepat dan mudah untuk membayar bil-bil dan untuk memulakan pembiayaan baru projek-projek anda pada kadar faedah yang paling murah sebanyak 3%. Sila hubungi kami hari ini melalui: elijahloanfirm@hotmail.com dengan jumlah pinjaman yang diperlukan sebagai tawaran pinjaman minimum kami adalah 1,000.00 kepada mana-mana pilihan pinjaman amount.I pagi disahkan, berdaftar dan legit lender.You boleh menghubungi saya hari ini jika anda berminat untuk mendapatkan ini pinjaman, hubungi saya untuk maklumat lanjut mengenai proses pinjaman, proses seperti terma-terma dan syarat-syarat pinjaman dan bagaimana pinjaman akan dipindahkan kepada anda. Saya memerlukan jawapan mendesak anda jika anda berminat.

BORANG PERMOHONAN PINJAMAN

(1) Nama Penuh:
(2) Jumlah Diperlukan sebagai Pinjaman:
(3) Nombor Telefon:
(4) Duration:
(5) Negara:
(6) State / Province:
(7) Pendapatan Bulanan:
(8) Status Perkahwinan:
(9) Umur / Jantina:
(10) Pinjaman Tujuan:

NOTA: Semua Jawapan hendaklah dikemukakan kepada: elijahloanfirm@hotmail.com untuk pemprosesan cepat.
Terima Kasih,

Encik Elia
C.E.O / elijahloanCompany.

elijahloanfirm@hotmail.com September 17, 2013 at 9:18 AM

perhatian,

Memohon untuk pinjaman cepat dan mudah untuk membayar bil-bil dan untuk memulakan pembiayaan baru projek-projek anda pada kadar faedah yang paling murah sebanyak 3%. Sila hubungi kami hari ini melalui: elijahloanfirm@hotmail.com dengan jumlah pinjaman yang diperlukan sebagai tawaran pinjaman minimum kami adalah 1,000.00 kepada mana-mana pilihan pinjaman amount.I pagi disahkan, berdaftar dan legit lender.You boleh menghubungi saya hari ini jika anda berminat untuk mendapatkan ini pinjaman, hubungi saya untuk maklumat lanjut mengenai proses pinjaman, proses seperti terma-terma dan syarat-syarat pinjaman dan bagaimana pinjaman akan dipindahkan kepada anda. Saya memerlukan jawapan mendesak anda jika anda berminat.

BORANG PERMOHONAN PINJAMAN

(1) Nama Penuh:
(2) Jumlah Diperlukan sebagai Pinjaman:
(3) Nombor Telefon:
(4) Duration:
(5) Negara:
(6) State / Province:
(7) Pendapatan Bulanan:
(8) Status Perkahwinan:
(9) Umur / Jantina:
(10) Pinjaman Tujuan:

NOTA: Semua Jawapan hendaklah dikemukakan kepada: elijahloanfirm@hotmail.com untuk pemprosesan cepat.
Terima Kasih,

Encik Elia
C.E.O / elijahloanCompany.

Anonymous September 20, 2013 at 9:49 PM

Salam sy anggpta temtera sy nk buat pinjam sy lje di jln ipoh.tlg hubungi 01112272125..

Anonymous September 20, 2013 at 9:53 PM

Sy perlukn pinjamam segera sy anggota tentera di jln ipoh kl.dh berhikmat slme 7thn tlg hubingi sy 01112272125

Amarza September 26, 2013 at 9:59 AM

Sy dah cuba byk bank termasuk bank islam..mmg x dpt..nak cuba Rhb dgr2 ada promosi skrg utk buat loan

Amarza September 26, 2013 at 10:00 AM

Sy dah cuba byk bank termasuk bank islam..mmg x dpt..nak cuba Rhb dgr2 ada promosi skrg utk buat loan

Anonymous October 1, 2013 at 3:06 PM

Dah email dpt x..sahida_2561@yahoo.com

travel October 4, 2013 at 7:55 AM

salam, saya pernah buat loan peribadi bank islam sebanyak rm 15000. dengan tempoh bayaran balik 15 tahun pada tahun 2010 dengan bayaran balik rm157 (kalu tak silap). tapi bank islam tidak potong melalui biro angkasa dan wajid akaun gaji mesti menggunakan bank islam.Selepas 6 bulan buat loan, aku ada masalah, selalui duit bayaran gaji potong dua kali dalam sebulan, aduh...masa tu baru posting dan kahwin. bila report kat bank, bank cakap memang ada potong dua kali, tapi pihak bank akan refund balik. hammmpeeh, sampailah aku buat overlap bank rakyat untuk tutup loan bank islam ni.

Pesanan: Saya tak larang untuk pinjaman dari bank islam, ni hanya kisah saya untuk kongsi sahaja.

Pauline Johnson October 12, 2013 at 7:01 AM

Halo , saya Mrs Becky Ovia , pemberi pinjaman pinjaman swasta yang memberi hidup waktu peluang pinjaman . Apakah Anda membutuhkan pinjaman mendesak untuk melunasi hutang-hutang Anda atau Anda membutuhkan pinjaman modal untuk meningkatkan bisnis Anda ? Anda telah ditolak oleh bank dan lembaga keuangan lainnya ? Apakah Anda membutuhkan pinjaman konsolidasi atau hipotek ? mencari lagi karena kita di sini untuk membuat semua masalah keuangan Anda sesuatu dari masa lalu . Kami Pinjaman dana kepada individu yang membutuhkan bantuan keuangan , yang memiliki kredit buruk atau membutuhkan uang untuk membayar tagihan , berinvestasi pada bisnis pada tingkat 2 % . Saya ingin menggunakan media ini untuk menginformasikan bahwa kami memberikan bantuan handal dan penerima dan akan bersedia untuk menawarkan pinjaman . Jadi hubungi kami hari ini melalui email di : (beckyovia99@live.co.uk)

Anonymous October 14, 2013 at 9:48 PM

saya tentera memerlukn pjmn boleh ke elijahloanfirm uruskn..0195131412..segera..tq

Anonymous March 10, 2014 at 9:45 AM

bank rakyat the best.maybank teruk.bank rakyat saya dh default payment 4 bulan pun diorg bagi can lagi buat overlap.dan staf sangat baik.bank islam pun teruk.

acematt March 11, 2014 at 11:55 AM

kepada semua yg nk buat personal loan BANK RAKYAT terutama pekerja KONTRAK dgn GOV, KTMB, TENTERA, Polis Bantuan ... Kelulusan cepat more detail bleh email acematt_trading@yahoo.com

acematt March 11, 2014 at 11:56 AM

kepada semua yg nk buat personal loan BANK RAKYAT terutama pekerja KONTRAK dgn GOV, KTMB, TENTERA, Polis Bantuan ... Kelulusan cepat more detail bleh email ke acematt_trading@yahoo.com kl area

elizabeth Taylor March 14, 2014 at 4:20 PM

Adakah anda sedang mencari pinjaman perniagaan, pinjaman peribadi , pinjaman rumah, kereta
pinjaman, pinjaman pelajar , pinjaman penyatuan hutang, pinjaman tanpa cagaran, usaha
modal, dan lain-lain .. Atau telah anda menolak pinjaman oleh bank atau kewangan
institusi untuk satu atau lebih reasons.You di tempat yang betul untuk
penyelesaian pinjaman anda ! Saya seorang pemberi pinjaman swasta, saya memberi pinjaman kepada
syarikat dan individu pada kadar faedah yang rendah dan berpatutan
2%. Faedah. Sila hubungi kami melalui e-mel divinegraceloanfirm@gmail.com

PEMINJAM 'S DATA S

1 ) Nama Penuh : .......................................................
2 ) Negara: ...........................................................
3 ) Alamat : ..........................................................
4) Negeri : ..............................................................
5) Seks : ................................................................
6) Status perkahwinan: .................................................
7) pendudukan: .....................................................
8) Nombor Telefon : ................................................
9) kedudukan Pada masa ini di tempat kerja: .....................
10 ) Pendapatan Bulanan: .............................................
11) Jumlah Pinjaman Diperlukan : .....................................
12) Tempoh Pinjaman : ................................................
13) Tujuan Pinjaman : ............................................
14) Agama: ........................................................
15) Pernahkah anda memohon sebelum ....................

terima kasih,
Puan Elizabeth Taylor

elizabeth Taylor March 14, 2014 at 4:21 PM

Adakah anda sedang mencari pinjaman perniagaan, pinjaman peribadi , pinjaman rumah, kereta
pinjaman, pinjaman pelajar , pinjaman penyatuan hutang, pinjaman tanpa cagaran, usaha
modal, dan lain-lain .. Atau telah anda menolak pinjaman oleh bank atau kewangan
institusi untuk satu atau lebih reasons.You di tempat yang betul untuk
penyelesaian pinjaman anda ! Saya seorang pemberi pinjaman swasta, saya memberi pinjaman kepada
syarikat dan individu pada kadar faedah yang rendah dan berpatutan
2%. Faedah. Sila hubungi kami melalui e-mel divinegraceloanfirm@gmail.com

PEMINJAM 'S DATA S

1 ) Nama Penuh : .......................................................
2 ) Negara: ...........................................................
3 ) Alamat : ..........................................................
4) Negeri : ..............................................................
5) Seks : ................................................................
6) Status perkahwinan: .................................................
7) pendudukan: .....................................................
8) Nombor Telefon : ................................................
9) kedudukan Pada masa ini di tempat kerja: .....................
10 ) Pendapatan Bulanan: .............................................
11) Jumlah Pinjaman Diperlukan : .....................................
12) Tempoh Pinjaman : ................................................
13) Tujuan Pinjaman : ............................................
14) Agama: ........................................................
15) Pernahkah anda memohon sebelum ....................

terima kasih,
Puan Elizabeth Taylor

Branson jack March 23, 2014 at 7:22 AM


Anda perlu uang untuk memulai bisnis Anda sendiri
silahkan hubungi kami karena kami memberikan kredit kepada perusahaan-perusahaan swasta
dan perusahaan di bawah jelas dan dimengerti
syarat dan kondisi. Hubungi kami dengan email ini jackbransonloanfirm@gmail.com
DIBUTUHKAN jumlah pinjaman:
Tujuan pinjaman:
seks:
nama:
ADDRESS:
PHONE:
Status pernikahan:
AGE:
posisi:
Monthely PENGHASILAN:
COUNTRY:
Email jackbransonloanfirm@gmail.com

nick roy March 27, 2014 at 5:40 PM

Bro nk tnya...pinjaman ni hanya tuk muslim atau non muslim...tlg bg jwpan....

nick roy March 27, 2014 at 5:41 PM

Bro nak tanya...adakah pinjaman bank islam ni dikhaskan untuk muslim sahaja ataupon non muslim blh ikut serta?perlukan penjelasan

MH MY March 27, 2014 at 5:48 PM

Non muslim pun boleh roy. xde masalah

Anonymous April 18, 2014 at 1:30 AM

saya nak tnya klw saya nak memohon pinjaman peribadi perkahwinan bank rakyat blh ker..saya dah try bnyk bank tpi semua x lepas??

MH MY April 18, 2014 at 12:34 PM

Boleh janji rekod CCRIS dan CTOS anda clear

Sue Suhaida April 19, 2014 at 2:28 PM

gji brsih saya 700..bley x bt pnjman...ask only..

Sue Suhaida April 19, 2014 at 2:29 PM

boleh ke tdak

Sue Suhaida April 19, 2014 at 2:29 PM

gji brsih saya 700..bley x bt pnjman...ask only..

MH MY April 20, 2014 at 4:37 AM

Kalau tanya saya boleh je. Tp bergantung pada amaun nak pinjam tu ler

azuan April 23, 2014 at 12:41 PM

Sy nk tya.. sy dah byak cuba wt pinjaman bank tp sume bank reject sy pasal sy x pnh wt apa2 pinjaman sebelum ni.. sy kerja sendiri ada daftar ssm.. pendapatan tinggi tp tetap x lepas.. ada sapa2 bleh bantu sy

azuan April 23, 2014 at 12:46 PM

Ada sapa2 bleh bantu sy..sy dah cuba pinjam bank tp kene reject sebab sy x penah wt pinjaman apa2 pon..sy kerja sendiri ada
daftar ssm.. bulanan pendapatan tggi tp tetap bank reject.. ada sapa2 bleh bantu sy

azuan April 23, 2014 at 12:53 PM

Cik sy nk tye n btl2 nk wat loan.. sbb sy dah cube wt loan kay bank tp bank reject sbb sy x penah wt apa2 pinjaman.. sy kerja sendiri ada daftar ssm.. bulanan duit kua masuk cantik tp x lepas sbb sy x penah wt loan..ada sapa2 boleh bantu

MH MY April 23, 2014 at 9:55 PM

Cuba apply kredit kad. bayar ontime. n reapply balik loan.

Post a Comment

 
MH MY