Pages

agoda.com INT Lazada MY

Kejutan Dari Denaihati.com Untuk Semua

Sedang elok aku memikirkan halatuju dan sasaran organisasi aku melalui pembentukan Balance Score Card (BSC) tahun 2013, tiba-tiba ringtone smartphone Samsung Galaxy Wonder aku berbunyi lagu Terukir Di Bintang nyanyian Aizat gaya romeo membuatkan aku wondering sapa punya mesej la yang masuk ni? Anak sapa la mesej aku ni disaat otak aku tengah kerja keras menyaring, mencipta dan menyemak Key Performance Indicator (KPI) organisasi yang aku wakili.
Jeng Jeng Jeng.  Rupa-rupanya mesej notification status di FB terupdate. Oleh siapa? Sekali lagi. Jeng Jeng Jeng. APA???? De de de de Denaihati.com? Tergagap aku seketika. Kelu lidah. Hilang kusut otak aku. Dan yang paling best, apa yang aku fikir sebentar tadi hilang begitu sahaja dan kena fikirkan semula...ceh..... LoL (^v^)
Pasal apa blogger tersohor yang pernah dinobat sebagai blogger no. 1 pada anugerah World Social Media Awards 2012 ni mesej aku?  Sebenarnya tidaklah mesej pun, cuma beliau update dalam fanpage network dia tentang aku yang telah berjaya menjadi pengomen yang ke 200,000 blog beliau.  Update statusnya berbunyi...
Tahniah kepada halif jadi pengomen ke 200k blog DH. Kepada Halif sila DM 

Terkebil-kebil biji mata aku, semacam tak percaya. Dalam hati aku, ada ke contest yang bro ni anjurkan lagi? Kenapa LAGI? Sebab baru je bro ni anjurkan Contest I Phone 5 Gadjet Impian yang sememangnya hot sampai ada blogger bergaduh la.. ahaks, yeke ada? sengit sungguh otai-otai SEO berlawan dan cuba mengalahkan lawan masing-masing. Bukan ke ada 5 hadiah I Phone tu? Ker hanya satu je, sebab nombor 5 tu di belakang. I Phone 5?? Apa-apa pun chill la..

Soalan bodoh.   

Bro DM tu apa?
What? Takkan kau tak tahu DM tu apa samdol..split personality aku sound aku yg real. Manala aku tahu bai, Diabetes Mellitus atau Defensive Midfilder aku tahu la, abis tu kau macam tahu je, hah, apa dia DM tu?? Cer bagitau aku sket -- aku yang real counter balik.

Bengong mung nih, dah lor tak pahe malas nak tanyo, cer tanyo jer pada bro tu, apa tu DM.  

Aku pun cepat-cepat tanya pada bro DenaiHati di private message dia tanpa menyedari itulah dia sebenarnya yang dimaksudkan dengan DM (Direct Message).  Ceh kali kedua..nampak benar rookie dalam hal ni.   

Kena gelak.



Tapi acceptable la sebab otai yang gelak. Tapi kalau jinbeng-jinbeng yang gelakkan aku, memang jadi sasarn rifle M16 aku la gamaknya.  Muehehe

Ada pulak yang cucuk.


Abang Ensem terkena

So, itula kejutannya.  Aku pun tak sangka sebenarnya.  Aku tak expect pun. Eh jap, expect = jangkakan. Perlu ke nak ulang-ulang? hehe..

So, sebagai balasan aku menjadi pengomen ke 200k blog Denaihati.com.  Aku telah diberi kesempatan untuk review blog aku ini dan akan di publish di blog Denaihati.com. Wow!, cool kan. Ntah mcm mana la traffik aku waktu tu. Adakah perlu kehadiran polis untuk mengawal kesesakan yang bakal berlaku. Ataupun dibiarkan sahaja kerana traffik yang sangat berpusu-pusu sehinggakan kemalangan banyak terjadi.  Apa-apa pun kita tunggu dan lihat je la bila entri review aku tu di publish di blog Denaihati.com.  

p/s : Sebenarnya tak karang pun lagi. Ni pun dah pukul 5.40 pagi. Baru lepas siapkan slide nak mengajar student diploma farmasi di Melaka. Amik masa sket release otak yang saturated dgn fakta melalui penulisan blog jap. Kejap lagi Subuh. On the way ke Melaka nanti akan ku fikirkan idea yang sesuai untuk buat review yang paling mantap pasal blog ini. InsyaAllah.

p/s/s: Moral of the story.. Know your social vocabulary. hehe

11 comments:

  1. Tanniahlah. Pengomen yang ke 200,000.

    ReplyDelete
  2. Tahniah! bestnye dah review blog kat Denaihati. jaga2 trafik nak datang. nasib baik pakai blogspot, kalau hosting habis bandwidth nanti. hehe.

    ReplyDelete
  3. heheheheheh bagusnya tak tahu DM tu ape. baguslah sebab tak terjebak dengan kancah twitter.hehehehe

    ReplyDelete
  4. Semoga menjadi barokah sahabat...
    Tahniah untuk sahabat..semoga semakin sukses dengan blognya dan juga entri-entrinya

    ReplyDelete
  5. hehe..apapun. tahniah la.. :)

    ReplyDelete
  6. waahh.. tahniah tahniah...best tuu.. mesti mencanak trafik lepas tu...hehe :)

    ReplyDelete
  7. tahniah bro! akupun tak perasan ada kontest ke 200k ni..mmg rejeki bro sungguh!

    p.s. ada jer yg tak puas hati ngn rvp join manu...cesssss...hahahaha

    ReplyDelete