Pages

agoda.com INT TinyDeal INT Aliexpress INT TinyDeal INT Booking.com INT Lazada MY

Mudahnya Renew Roadtax Kereta Secara Online

Ini bukan entri advertorial, entri berbayar hatta entri disponsor.  Ini hanyalah entri untuk berkongsi pengalaman aku berurusan dengan seorang agen insuran yang boleh dikategorikan sebagai terbaik dan fully committed dengan peranan dan tanggungjawab beliau.  Not to mention she have to because that is her job anyway. hehehe.
Senang gile
 
Ok. Awek ni bernama Norazila Zulkifli. Aku tak pasti sama ada sudah berpunya atau belum sebab akupun kenal melalui Facebook sahaja.  Jika korang berminat nak kenal dengannya boleh la kut add fb dia dan jadi kawannya dengan ikhlas. Tau ikhlas. Aku tau asal awek je mesti ada niat lain dalam hati.  Dapat lak kalau berstatus single n available.  Hampeh!. 

Ceritanya cenggini. Cik Zila kita ni ada membuat servis pembaharuan road tax kenderaan dan juga insuran-insuran lain.  Cumanya yang aku nak tekankan disini adalah betapa mudahnya aku nak renew roadtax kereta lebih-lebih lagi bila aku selalu outstation atau berada di luar kawasan yang tak memudahkan aku menapak ke bank-bank untuk hanya beratur panjang dan membuang masa untuk kerja-kerja renew yang sebenarnya 10 minit je kot. 

Pertama kali aku gunakan khidmat syarikat Cik Zila ni bila aku berkursus di Port Dickson selama 3 bulan.  Waktu tu wife ada call beritahu yang roadtax keretanya dah mati.  Hmm.. aku dengan tak boleh keluar dari kolej dah tentu susah nak renew roadtax.  So, dipendekkan cerita terbaca post di wall Cik Zila yang ada menawarkan khidmat ini dan terus aku pm dia tanya betuk ke idak dia buat kerja ni.  Dari risikan yang aku dapat,  memang sah la dia salah seorang agen insuran berdaftar yang sah dan dibenarkan untuk buat roadtax kereta ni.  Apa lagi, duit di bank in dan dengan serta merta cover note insuran dah dapat dalam tak sampai 10 minit menunggu.  Apa lagi, senang bukan.  Untuk roadtax aku suruh Cik Zila gunakan Myeg print dan hantarkan kepada alamat aku.

Esoknya dah sampai roadtax baru.  Seriously menjimatkan masa yang sekarang ni memang satu komoditi yang sangat mahal.  Janganlah buang masa buat benda-benda yang tak berfaedah. Untuk korang yang inginkan kesenangan masa seperti aku, bolehla try contact Cik Zila kita ni di alamat facebook beliau:

a)  Facebook : Cik Zila
b)  Emel : adzeelaenterprise@yahoo.com
c) No Tepon : Akan diberitahu lepas korang contact dia melalui emel or facebook (biar empunya badan yang bagi, aku takkan bagi punyalah...hehe)
 
Setakat ini dah 2 biji kereta aku hidupkan roadtaxnya dengan Cik Zila. Alhamdulillah dia bukan penipu orangnya. Semoga syarikatnya boleh maju jaya lagi.  Lagipun bumiputera dan orang kita. Bantu-bantula.

Yang pastinya, akan ada lagi roadtax kete aku akan buat menggunakan khidmat syarikat Cik Zila ni. Yang Odyssey tu mati bulan 7 nanti. Hmm..kena la kumpul duit dari sekarang. Oh Yeah!!!

17 comments:

  1. cepat servis cik liza ni. terima kasih infonya bro.

    ReplyDelete
  2. Betul. Baru je tadi Myeg kol nak hantar sticker roadtax. Cepat sungguh. Sehari je siap.

    ReplyDelete
  3. thank en halif..buat mne termampu je..pnjg lak entry..hehe..btw,thanks sbb support biz sy..wee!~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. No prob. kamu kena promote servis yg baik ni

      Delete
  4. ktorg pun renew online je. mintak tlg org yg buat servis macam ni ;)

    ReplyDelete
  5. insyaALLAH boleh try bila roadtax aku nak mampus.. ha ha...

    ReplyDelete
  6. Memang terbaik dari ladang. hehe

    ReplyDelete
  7. da x boleh la facebook die. haiz...

    ReplyDelete
  8. assalam en firdaus..tataulah knp tkleh add..lelain add bole je..btw pm sy ye utk sy add awk..trima kasih..:)

    https://www.facebook.com/xzeelax

    ReplyDelete
  9. Ha..tu dia tuan empunya dah exposekan fb nya..hehe @Muhammad Firdaus

    ReplyDelete
  10. saya pon buat insurans dan roadtax...kalau nak renew dgn saya dalam masa 5 minit siap insurans dan roadtax...datang la kat danau kota setapak....no tel 0133001695...tq

    maaf promote sekejap :D

    ReplyDelete
  11. PERBAHARUI ROADTAX & INSURANS KENDERAAN ANDA

    KINI ANDA BOLEH MEMPERBAHARUI ROADTAX & INSURANS / TAKAFUL KENDERAAN TANPA PERLU KE JPJ @ PEJABAT POS SERTA TANPA PERLU BAWA GERAN ORIGINAL, LEBIH MUDAH JIMAT DAN SELAMAT MELALUI KIOSK MYEG AL FAID BARAKAH SERVICES (PUCHONG AREA)

    http://www.roadtaxmyeg.com/

    ReplyDelete
  12. Konsultan takaful kenderaan , motor dan non motor. Khidmat pantas renew takaful kenderaan dan roadtax secara online

    http://www.insuranskereta.my

    ReplyDelete