Pages

agoda.com INT TinyDeal INT Aliexpress INT TinyDeal INT Booking.com INT Lazada MY

Seronoknya berbasikal

Jangan tanya bila Parlimen nak bubar, jangan tanya soalan itu pada aku, tu tanya pada YB Najib Tun Abdul Razak.  Walaupun dah ramai yang tak sabar dengar tarikh pembubaran Parlimen, aku tak nak amik peduli itu semua.  Bila time masa mengundi, aku mengundi saja.  Nak kecoh-kecoh buat apa.
 
Apa yang penting, GE 13 kali ini adalah yang paling sengit.  Masing-masing parti nak berebut Putrajaya.  Pasal apa?  Pasal Putrajaya tempat yang terbaik.  Banyak aktiviti boleh dilakukan oleh penduduk di sini dan juga yang disekitarnya.  Putrajaya juga kawasan pentadbiran kerajaan.



 
Bukan nak katalah, aku sendiri tak terkiri aktiviti riadah yang dilakukan di Putrajaya.  Hujung minggu ini pula ada Hot Air Ballon Festival.  Baru minggu lepas aku berbasikal satu Putrajaya dalam acara anjuran bersama Perbadanan Putrajaya.  Kayuhan Ceria setiap hari Ahad yang terpilih ini memang bagus.  Aku memang suka aktiviti-aktiviti begini diadakan. Selain dapat menyihatkan badan, kita juga dapat beriadah sesama kawan dan juga kenalan.
 
Pada yang takde benda nak buat hujung minggu ini.  Jom datang Putrajaya alami keseronokkan menaiki belon panas. Dah 5 kali dianjurkan acara ini.  So, aku akan balik kampung, tak dapat join korang.  Cumanya next year maybe ada lagi kut. hehe

Layari website rasmi Hot Air Ballon ini untuk maklumat lanjut.  SINI

2 comments:

  1. Perghhh...Meriahh...

    P.s : Cun template baru ni

    ReplyDelete
  2. Memang meriah pun bro..cun? Thanks.

    ReplyDelete