Pages

agoda.com INT Lazada MY

Dilema Nak Jual or Refinance?

Pening sebenarnya kepala ni fikir sama ada perlu dijual atau tidak pangsapuri di Taman LTAT, Bukit Jalil.  Tempoh hari sudah iklankan di Mudah.my dan memang sambutannya menyesakkan dada.  Daripada rasa hendak simpan kepada rasa terpaksa pula jual.  Namun cabarannya adalah perasaan attach dengan property tu la pulak.  Haish, ini pun gara-gara sebab nak dapatkan modal untuk downpayment rumah terbaru yang ingin kami beli di Putrajaya.

Seriously bercelaru.  Telefon pemaju katanya jangan dijual dahulu sebab next projek adalah sekolah dan shopping mall.  Aduh, memang lagila buat aku keliru dengan keputusan yang hendak dibuat ni.  Memangla modal 10% tu dah ada. Namun cash yang ada cukup2 hendak bayar downpayment, kena standby untuk MOT pula kata PjH.  Totalnya jadi almost RM53K jugala.  Huh, strategi memang kena ubah la lepas ni.  Tak boleh nak keep semua.  Asal nak beli baru, yang lama kena jual la agaknya.  Aish!! ;p


4 comments:

  1. dah lebih 2 ke bro??? kalau belum jgn jual refinance je... sewa to naik DSR utk loan tpi kalau refinance sekarang tenure dah jadi 10 tahun je ......... :p

    ReplyDelete
  2. Itula pasal. Dah lebih 2. Tapi yg ini 1st apartment. First property.

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Masih ada lagi bullet ke bro nak beli nih? Aritu kan bro ada beli satu dekat Setia Alam? :-d

      Delete