Pages

agoda.com INT TinyDeal INT Aliexpress INT TinyDeal INT Booking.com INT Lazada MY

Siapa kata susah nak dapat kerja? Ini dia punca lubuk rezeki!

Ini pengakuan ikhlas aku.


Aku mula kenal dengan satu portal pekerjaan yang menawarkan peluang untuk bekerja dari rumah atau dalam bahasa yang diorang brand diri @ perkhidmatan diorang JOBDIRUMAH. Mulanya memang skeptikal dengan kesahihan mereka menawarkan peluang pekerjaan yang secara teori nampak begitu mudah dan praktikal. Ianya sesuai untuk mereka yang tidak suka bekerja dibawah suasana tempat bekerja yang biasa. Atau dalam bahasa mudah, ko nak kerja dari rumah la..Bangun pagi je, lepas celik mata..tengok emel dan apa job kosong untuk hari ni dan apply. Semudah ABC. Teruskan bacaan.

Baik aku tak payah belajar rajin-rajin kat sekolah dulu? Ahahaha...

Sungguhpun JOBDIRUMAH ini memang menyediakan peluang-peluang pekerjaan kepada pelanggan. Korang perlu ada basic skill asas. English perlu baik because hampir kesemua job yang ditawarkan adalah dalam bahasa Inggeris. Camno ekau nak kerja kalau ekau tak reti Bahasa Omputih tu.. Namun, upah yang dijanjikan memang rewarding...ape tu rewarding? Berbaloi-baloi... Ko bayangkan ko buat keje dan dibayar dalam upah mengikut matawang antarabangsa contohnya USD @ Dollar. Kalau 1 USD = RM 3.40. Bayangkanlah jika upah dalam sehari ko boleh jana dalam USD 20. Tu kira paling minima la. Dah busuk-busuk sehari leh dapat RM 70+. Sebulan? Kau darab jerla sendiri. Taknye RM 2100. Itu koje goyang kaki dalam bilik je tu. 

Okeh, apa contoh kejenye?

Banyak variati kerja yang akan ditawarkan. Semudah penerangan macam ini la, pihak JOBDIRUMAH ini akan emel kat korang setiap pagi akan job kosong yang ada ditawarkan oleh portal pencari pekerjaan dari luar negara. Korang mungkin perlu sign up pada website @ portal tersebut dan seterusnya apply job yang sesuai dengan technical skill yang korang ada. Kalau agak-agak yang berat-berat macam programming atau yang sepertinya. Tok sahla korang gatal tangan nak apply. Sebab setiap job yang diberikan perlu diselesaikan dengan baik dan memuaskan. Ia akan meningkatkan peluang korang untuk dapat job yang lain pula dimasa depan.  Sambil-sambil tu korang leh bina reputasi dan trust kepada majikan maya korang.

Macam mana nak mulakan?

Simple. Korang perlu faham dan dapatkan panduan JOBDIRUMAH ini dahulu. 

Caranya? Klik pautan INI dan dapatkannya pada harga serendah RM 50 sahaja.

Disitu anda akan diberikan panduan JOBDIRUMAH danbagaimana untuk anda boleh memulakan pekerjaan dari dalam keselesaan rumah anda sendiri.

P/S: Sempoi gila kalau dapat kerja menaip data entry dari rumah sambil kunyah home-made cookies macam kat bawah ni. hehe. Memang layan

No comments:

Post a Comment