Pages

agoda.com INT TinyDeal INT Aliexpress INT TinyDeal INT Booking.com INT Lazada MY

Semakan Keputusan & Pemilihan Perajurit Muda Tugas Khusus Tentera Darat 2014

Iklan pemilihan untuk perajurit tugas-tugas khusus Tentera Darat 2014
Kepada sesiapa yang mempunyai anak, abang atau adik yang sedang menunggu keputusan pemilihan peringkat awal Perajurit Muda Tentera Darat bolehlah membuat semakan sekarang di website rasmi Tentera Darat.  Aku up entri ini pun sebab ada jiran mak aku yang tolong aku check kan sama ada anak dia diterima ke pemilihan seterusnya atau tidak. Alhamdulillah anaknya diterima untuk ke temuduga seterusnya di Kem Rasah, Seremban. Besar kemungkinan anaknya akan diserap masuk dalam Tentera Darat Malaysia.

Zon-zon pemilihan



Yerla daripada kita buang masa tak tentu hala, lebih baik kita sumbangkan bakti dan tenaga untuk menjaga keamanan negara Malaysia tercinta ni ye dak. Dapat duit gaji pulak tu. So, sesiapa adik-adik yang diluar sana yang rasa dirinya masih lagi fit dan layak secara akademiknya, boleh juga menyertai Tentera Darat untuk tugas-tugas khusus seperti Kor Kesihatan DiRaja (KKD) seperti aku, Kor Agama ATM (KAGAT), atau lain-lain Kor yang memerlukan kelulusan teknikal atau spesifik seperti Kejuruteraan.

Anda semua bolehla memohon sekarang. Sesi pemilihan akan dilaksanakan mengikut zon iaitu Zon Utara, Zon Tengah/Selatan, Zon Timur, Sabah dan Sarawak. 

Okla, untuk yang nak semak pemilihan akhir perajurit muda Tentera Darat boleh klik link di bawah ini.


Bagi yang nak cuba try apply untuk masuk rekrut boleh layari link di bawah ini pula.



Semoga bermanfaat. Tolong sebar-sebarkan kepada sesiapa yang masih lagi tidak tahu peluang ini.

Salam hormat.

Untuk sebarang pertanyaan

3 comments: