Pages

agoda.com INT TinyDeal INT Aliexpress INT TinyDeal INT Booking.com INT Lazada MY

[Putra Damai] Harga sebiji rumah disini...masa ini.

Huh, waktu delete iklan rumah sewa di Sg Buloh aritu sempat jugak browse nak tengok harga rumah terkini di Pangsapuri Putra Damai, Putrajaya. Terkejut juga sebab kenaikan dari tahun 2011 waktu aku beli adalah almost RM 70 - 80 ribu.. Dulu aku beli dari owner hanya RM 150k sahaja, kini ada dah yang nak let go dengan harga RM 230 - 240 ribu. Last setahun lepas aku tengok reserve price untuk unit ini LELONG adalah RM 180 ribu. Pergh... memang naik sky rocket betul. 


Hmm...bolehlah nak pikir untuk refinance sebab aritu beli guna personal loan. huhu...6% interest. Aiyark!! :p

4 comments:

  1. Mak aiii..makan masa kalau nak beli rumah pakai duit tabungan ni...

    ReplyDelete
  2. Dah booking unit kat cni...220k..market value mmg 220 ke?

    ReplyDelete