Pages

agoda.com INT Lazada MY

Prospek Sewa

Tahun 2017 ni ramai yang kata tahun mencabar. Terutamanya jika dalam sektor pelaburan hartanah. Mungkin ada betulnya. Sentimen di awal tahun ni mmg slow sket utk aktiviti penyewaan. 

Sebagai contoh, nak dapatkan prospek sewa selepas iklankan unit di website mudah.my memakan masa hampir sebulan utk dapat prospek. Harga pulak tak dapat nak tinggi lagi sebab kekangan kewangan yg masing2 alami. 

Tp start hujung bulan 2 dah dapat calling dari pelbagai org yg tanyakan availability of rumah sewa. Sebab xdelete iklan kat mudah.my. Hanya menunggu ianya terdelete sendiri. Menunjukkan demand masih tinggi pada setiap rumah sewa namun bergantung kepada jenis rumah. Jika target prospek kita expat mungkin agak payah jika xde networking. Tapi kalau rakyat marhaen dan unit kita mmg utk golongan ini mmg tiada masalah.

Unit di Desaminium Flora pun laris macam pisang panas. Dlm ramai-ramai takut nak invest kat sini pun masih ada demand. Sebabnya lokasi yg strategik dan byk kemudahan yg berhampiran. Hopefully ekonomi cepat pulih dan penyewa tiada masalah utk bayar lebih kepada owner. It is a chain reaction.
 

No comments:

Post a Comment