Pages

agoda.com INT TinyDeal INT Aliexpress INT TinyDeal INT Booking.com INT Lazada MY

Kerja Mengecat

Hujung minggu yang panjang ni memang aku xbuat apa. Masa habis digunakan utk cat rumah lama yang akan disewakan semula. Caj sewa sebulan RM 1300. Target utk golongan bujang dan kerja di Putrajaya. Tp selepas saringan, ambil couple suami isteri yang sekarang menetap di Nilai.

Memenatkan. Mmg sgt penat kerja mengecat rumah. Tambah lagi kurangnya ilmu mengecat. Buat pulak sorang2. Mmg layan sakit pinggang, sakit tengkok dan sakit hati sebab kurang sabar. Nak cat bucu2 tu yang paling xboleh blah. 

Tapi kepuasan hati tu priceless. Cuma kualiti hujung minggu dengan anak2 terpaksa dikorbankan. Takpe next week ada lagi cuti panjang sempena 1 Mei. Hari pekerja. Memang bukan mudah nak dapat upah atau income tambahan tanpa perlu buat apa2. Mesti kena timbal tara dengan kepenatan dan keletihan badan.

Kos mengecat sendiri pula murah. Rata2 bila survey harga di apps Servis Hero semua mahukan kos mengecat RM 1k ke atas. Memang agak mahal. Tp lepas kita cat sendiri baru kita faham kenapa harga mengecat setinggi tu. Penat. Tambah pula kalau kena tuan rumah yang cerewet. Lagi mental penat.

Ape2 pun layan kan gambar dulu 

 


    

No comments:

Post a Comment