Pages

agoda.com INT Lazada MY

i-City. Ape yang hebatnya dengan i-City neh?

Isteri: Abg jomla pg i-City.Jomla.Jomla.Jomla (sampai yang keberapa kali Jomla pun aku tak pasti)
Aku: Nak buat ape g sane..bukannye ada pape pun.
Isteri: Best la bang, mcm2 ada.tgk kat iklan dalam tv tu.
Aku: Hmmm...Tgkla..kalau ada masa kita pg, kalau xde lain kali jela.
Isteri: Boringla abg ni.. asyik nak duduk rumah tgk bola je.
Aku: Dah tu yang paling best, bermalas-malasan lepas seminggu bekerja.
Isteri: *Monyok*
Aku: Yela..yela..jom kita pg weekend ni.
Isteri: Yeay!!
Aku: LoL

Walaupun aku dulu belajar kat UiTM Shah Alam, aku tak rasa terpanggil pun nak pg i-City ni mula-mula..bukan apa, dah kat tempat aku belajar dulu..seksyen 7..dah tu pulak dekat ngan umah sewa aku dulu..flat sebelah i-City tu...tu yang aku rasa xteruja nak pg...tp sebab desakan isteri n iklan dalam tv..mcm best jugak je...lagi pulak ramai yg dah pg dengan gambar2 yang menggembirakan..so, why not kan? lagipun kita kene sahut seruan kerajaan.. Cuti2 Malaysia..tak gitu.. pendek kata, aku pun pg la lepas solat Maghrib kat umah mak mertua. Aku, wife, adik ipar n mak mertua pun ada...sampai dalam pukul 8.45pm..Just nice sebab kete tak banyak lagi time tu..apa yang aku perhatikan adalah kemajuan yang sgt pesat disekitar seksyen 7 berhampiran pintu belakang UiTM tu..pergh!! dah mcm uptown Bangsar suatu ketika dulu happening nye.. So, ape lagi. dah sampai baru aku tau banyak jugak aktiviti yang boleh dibuat kat sini..pada semua anak2 mude remaja i-City nih memang tempat diorang tgk konsert mcm World Stage Concert yang akan datang ni.. pastu lak, rakaman pertandingan Showdown yang ditayangkan kat 8TV pun dibuat disini..Bukan tu je..selain kilauan lampu2 yang pelbagai dan menariknya...Snowwalk la yang paling aku rasa menarik pengunjung....bolehla nak rasa konon2 berada kat negara bersalji... (Berangan je la aku...sebab tak dapat pegi Jepun tgk akak kat sana aritu...Sob Sob Sob...) Bayaran: RM 35 rasanya..beradala anda sepuas2 hati kat sana yg suhunya less than 5 degree celsius..sejuk gila bro... Tgk gambar dibawah ni.

 *Macam biasa, ayah kena dukung aliya
 *Aliya yang terpinga2 tak tau pape tp mak yg nampak sgt excitednya
 * Adik Ipar (Acap) yang dah tak sabar nak further study kat London
* I Love this moment

Bagi sesaper yang belum pernah pg i-City ni..aku rekomenkan korang pg..sebab apa..sebab nya hanya satu..memang best yo!..hehe

8 comments:

  1. saya tak pernah lagi sampai kat icity ni. selalu jugak pergi shah alam tapi xsempat lagi ke sana. thanks nnti boleh try ke sana cuz mcm best plak bace story ni

    ReplyDelete
  2. pergi la Lizz..not bad la cuma ada tempat2 yg tak fully completed lagi..kene pergi malam baru cantik.

    ReplyDelete
  3. saya hari2 lalu tapi tak pernah singgah pon!

    ReplyDelete
  4. ahax. biasala eila..saya duduk di Manjung ni boleh dikira berapa kali je pergi Pulau Pangkor.. padahal dekat je. :)

    ReplyDelete
  5. Anis selalu pergi. Lampu2 dah kurang sebab dorang cabut dan tampal kat tmpt performance. Sekarang dah kurang mood nak pergi sbb makin susah pacak parking wlupun parking berbayar. rm10 per car, rm5 per motor & rm2 per person yg jalan kaki. yg terbaru ada zoo mini. ni je anis rs best.

    ReplyDelete
  6. dah pegi da...tp xbest pon? hehhehehe~

    ReplyDelete
  7. Ahaks..dah pegi byk kali kut key..

    ReplyDelete