Pages

agoda.com INT Lazada MY

P1WiMAX baru ku

Isteri: Abg, rumah kita ni connection wifi dier slow la.
Aku: Abis, mak nak ayah wat ape?
Isteri: Abg tukarla modem wiggy tu ke modem Wifi tu, kawan mak kata laju.
Aku: Laju mehh??
Isteri: Yer, laju. Kan mak guna Samsung SII, mak taknak guna data plan mak, mak nak free je guna internet sebab ayah yang bayar.
Aku: Hmm..aku jugak.
Isteri: Jgn lupa ye bang tanyakan P1WiMAX kat kedai nanti.

Di kedai.

Taukeh: Apa mau bos?
Aku: Saya mau tukar broadband ke wifi+broadband package, boleh ka?
Taukeh: Bole2x, ada promosi lagi. Untuk Modem Wifi + itu broadband aa, baru RM 99 untuk 3 bulan sahaja, lepas tu RM 129 satu bulan. Storage kapasiti until 15 GB per month.
Aku: Apa! 15 GB, Sah la aku akan download movie n layan kat TV Samsung 43 Inci kat ruang tamu nanti. BYk tu limit. Broadband yang pakai sekarang pun tak sampai 4 GB sebulan. Berapa bayar kalau sign up?
Taukeh: RM 100 aje. Lu angkat ini, lu dapat Wifi , pastu lu dapat broadband sekali. Lu outstation lu bawak itu broadband, Lu duduk rumah lu guna itu wifi la. Ini macam la kawan.
Aku : Okla taukeh, saya sign up ini pakej.

Di rumah (Terus gua connect modem wifi ni and download The Green Lantern, estimate time complete : 2 hour, fail size movie : 2GB)

Untuk Semua

2 comments: