Pages

agoda.com INT Lazada MY

Segmen Jom Kenali Blog Saya Anjuran Ben Ashaari

Klik SINI untuk maklumat lanjut

Segmen anjuran saudara Ben Ashaari maybe boleh membuatkan blog US ni dibaca oleh ramai blogger diluar sana. Segmen anjuran saudara ben ini hanya dibuka tak sampai 24 jam dan akan ditutup pada 12 tgh mlm 27/9/2011. 
Macam yang anda sedia maklum, blog US ini dibuat untuk berkongsi cerita, pengalaman dan pendapat penulis dengan rakan2 blogger yang lain. Blog juga merupakan satu medium yang boleh digunakan untuk kita bersosial seperti facebook, twitter dan tagged. Penulis tak berapa minat facebook sebenarnya walaupun facebook boleh dianggap sebagai ciptaan jaringan sosial, perniagaan dan informasi yang paling gah abad ini. Ini adalah kerana tak banyak yang boleh diluahkan, ditulis atau diekspresikan di wall facebook. Nak gunakan aplikasi note facebook pula agak tak kena dengan citarasa penulis. Sebab itu penulis beralih ke blog.
Pembaca/blogger yang singgah di blog ini boleh menfaatkan tips2 kesihatan yang akan penulis buat dari masa ke semasa. Ye lah, jika nak baca rutin seharian saja maybe ianya agak memualkan, sebab rata-rata ramai blogger lain yang menulis benda yang sama. So, perlu ada kelainan dalam setiap blog. Tips2 kesihatan ini adalah melalui pemahaman penulis dan cuba diolah dengan penjelasan yang paling mudah boleh penulis buat. So, blogger sekalian boleh mendapat ilmu disamping dapat meningkatan kesedaran tentang kesihatan disamping blogwalking dan bersosial.
Walaupun baru setahun 3 bulan jagung blog US ini ditubuhkan, penulis akur yang banyak perlu penulis belajar memantapkan blog ini supaya target yang penulis sasar dapat ditingkatkan. Untuk itu, 5 blog yang penulis kerap singgah dan jadikan mentor seperti berikut:
  1. Lizarazak.com - blogger famous pertama yang bertegur sapa dengan US.
  2. Puanbee.com - byk tips dari blog ini penulis try apply tp perlu usaha lagi.
  3. Madammondoq - suka usha design dan cara penulis mengarang.
  4. The Eyes of Redbloodsnow - dah lama penulis ikut blogger ini. Dari bujang hinggalah dah nak kawen. dan yang paling best sebab ada tutorial bahasa sarawak. Penulis selalu speaking sarawak ngan staf penulis yang berasal dari Sarawak.
  5. Eriqazz - sebab blogger ini gigih dan tahu apa yang dia nak. Blogger lelaki yang banyak achievement dalam arena blog. 
Akhir kata, harapan penulis hanyalah tidak lain dan bukan, semoga US menjadi blog pilihan blogger lain untuk apa jua reason. Yang baik daripada blog ini boleh dijadikan panduan manakala yang tidak, jadikan sempadan. Selamat Berkenalan Ya.

16 comments:

  1. salam kenal..dah follow awak.


    teruskan berblogging. jom kita meriahkan dunia blog ni.

    jemput ke blog saya ye?

    MOHD NASER.com

    ReplyDelete
  2. dtg dr segmen yg sama.. salam kenal mengenal... by the way nice blog ^^

    ReplyDelete
  3. singgah dr blog encik ben :)

    ReplyDelete
  4. nizam bertandang ke sini dari blog abg ben...

    ReplyDelete
  5. insyaAllah dgn berkat usaha yg kita lakukan tak mustahil blog awak jadi pilihan untuk persinggahan


    Semoga persinggahan genk ini dapat mengeratkan lagi hubungan antara blogger..

    MENARIK DI genkcorner.blogspot
    JOM BACA

    1.JOM KENALI BLOG SAYA PULA
    2.JOM JOIN BLOGLIST GENK
    3. GAMBAR GRILFRIEND AMIRUL HADI ZAINAL
    4.MAAF!!SAYA TAK LAYAN BLOGGER FOLLOWER CIPUT

    ReplyDelete
  6. Hai^^
    Eza singgah sini..
    Salam kenal-kenal yer...
    Happy blogging...

    Datang terjah dari segmen abang ben :)

    jempot singgah datang ke blog Eza
    http://cheksunnyboomboom.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. Hai^^
    Eza singgah sini..
    Salam kenal-kenal yer...
    Happy blogging...

    Datang terjah dari segmen abang ben :)

    jempot singgah datang ke blog Eza
    http://cheksunnyboomboom.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. salam perkenalan...
    all d best n keep writing..

    nnti singgah blog saya plk ye

    ReplyDelete
  9. hye3!! yana dgn tinkerbell datang dari segmen yang sama.

    salam perkenalan! ^^,

    ReplyDelete
  10. slmt berknln..menjengah sini ! maaf lmbt sikit^^

    ReplyDelete