Pages

agoda.com INT Lazada MY

Apa Yang Anda Akan buat jika .....

Aksi di Jambatan Teluk Intan

Ramai saksi pengutip dan lari


Apa yang anda akan buat jika anda ternampak satu lori yang sarat mengangkut buah mangga harum manis terbalik?

a) Tolong pemandu.
b) Pandang sekeliling tgk line clear atau tak, pastu cilok mangga tu tanpa membantu pemandu.
c) Tolong pemandu kutip buah mangga tanpa mengambil sedikit pun.
d) Anda buat bodo je dan blah dari tempat kejadian.

Jawapan: (b) Situasi ketika kejadian. Memang rakyat Malaysia nak makan free je keje nya. Kesian kat pemandu tu. Berpada2 la jgk. Ini tak, sebat semua mangga. Hampeh

4 comments:

  1. tak tahu nak cakap buat apa , tp takkan nya nak ambil buah tu ..kira cam haram kalau makan pun ..

    ReplyDelete
  2. Itula..tapi diorang selamba je amik.. mmg nampak sedap mangga2 tu.

    ReplyDelete
  3. selalunya klu ada accident ni,mmg tak berhenti pun..buat jam aje...

    ReplyDelete
  4. tula pasal..jgnla nak ngade2 berhenti. tapi kalau xberhenti nanti org kata selfish..buat hal kita je..mcm mana lak tu? ehe

    ReplyDelete